Spaghetti med skjell

Spaghetti med skjell

Spaghetti Vongole er en italiensk klassiker som smaker av deilig frisk sjø. Denne oppskriften benytter seg av norske hjerteskjell og blåskjell til fordel for italienske vongoleskjell. Den gode smaken bevares og i løpet av kort tid lager du en pastarett som virkelig imponerer.

Fremgangsmåte

Rens hjerteskjellene ved å plassere dem i godt saltet vann i 20 minutter. Hjerteskjellene vil naturlig filtrere ut grus og sand. Etter dette skyll dem godt ved å legge dem i kaldt utsaltet vann i 10 minutter for å rense av overflødig salt. Kast skjell som er sprukket eller åpne. 
 
Kok spaghetti i lett saltet vann i halvparten av tiden instruksjonen på pakken tilsier. 
 
Varm olivenolje i en støpejernsgryte over lav varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek blank. Ha skjellene og hvitvinen, skru opp til høy varme og dekk med lokk. Rist gryten hvert 20 sekund, og damp skjellene i 2 minutter. 
 
Trekk gryten av platen og sil skjellene fra væsken. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens bror parten av skjellene, men bevar noen hele skjell til pynt.
 
Når pastaen har kokt i angitt tid, spar på litt av pastavannet og sil av resten. 
 
Ha skjellkraften tilbake i støpejernsgryten sammen med den halvkokte pastaen og la pastaen koke ferdig i kraften. Tilsett mer pastavann om du trenger. Tilsett smør, sitronsaft, persille og pepper og rør godt. Tilsett så skjell og smak eventuelt til med salt. 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen