Spaghetti med tomater og pancetta (Spaghetti al Rancetto)

Fremgangsmåte

Med en skarp kniv skjærer du et kryss i den nederste enden av tomatene. Kok opp vann i en mellomstor kjele og ta den av varmen. Slipp noen tomater i vannet, la dem ligge i ca 30 sekunder, og ta dem opp med en hullsleiv og legg til side. Gjør det samme med resten av tomatene, flå av skinnet og finhakk kjøttet.

Ha olje og pancetta eller bacon i en mellomstor stekepanne. Rør over svak varme til fettet smelter. Ha i løken og bland godt. La det surre i ca 10 minutter under omrøring.

Tilsett tomater og smak til med salt og pepper. Rør godt og la det surre uten lokk i ca 10 minutter. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.

Ta sausen av varmen, tilsett merian og smak til. Slå vannet av pastaen og hell den i en opvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt. Serveres straks, drysset med revet basilikum. Revet pecorino ved siden av.

Denne sausen kommer fra Spoleto i Umbria. Det er en frisk, lett saus som ikke skal koke lenge, så den bør bare lages om sommeren når tomatene er fulle av smak.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen