Spansk sjømatgryte - Zarzuela

Spansk sjømatgryte - Zarzuela

Zarzuela heter denne retten på spansk. Den inneholder både fisk og skalldyr og spises med ris til.

Fremgangsmåte

Tin og rens dypfryste scampi. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg. Skjær fisken i porsjonsstykker (ca 4x4 cm) og rens sjøkrepsene.
 
Hakk løken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger, finhakk pepperen. Fres løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem frese med et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
 
Legg scampi, blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
 
Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
 
Server gryten med ris eller brød til.
 
Tips:
Det er en gryte du godt kan servere som søndagsmiddag eller "etter-teater" til venner.
 
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen