Spicy thailandsk maissalat

Spicy thailandsk maissalat

Denne herlige thailandske maissalaten smaker intenst av tropisk sommer. Solmodnetomater og saftig fersk mais møter hjerteskjell og intense smaker fra det sør-øst asiatiske kjøkkenet. Vi lover en real smaksbombe av et måltid.

Fremgangsmåte

Skyll skjellene og plukk gjennom dem. Kast de som eventuelt ikke lukker seg. Smelt smør og olje i en dyp panne eller vid gryte på middels til høy varme. Ha i sjalottløk, sitrongress (dunk med baksiden av kniveggen) og birdseye chili, stek i ca. 1 minutt. Ha hvitvin og skjell i pannen. Rør forsiktig, men raskt sammen, skru opp varmen og sett på lokket. Damp på høy varme i ca. fem minutter til skjellene har åpnet seg. Rist litt på pannen innimellom.

Ha birdseye chili og hvitløk i en stor morter. Støt chili og hvitløken til en grov paste med pistilen . Ha i aspargesbønner og støt forsiktig til de blir lett knust. Tilsett brunt sukker, soyasaus og limejuice. Ha i tomater og cashewnøtter og knus dem lett. 

Skjær mais fra kolben og ha i en stor bolle sammen med raspede gulrøtter. Hell over innholdet fra morteren og bland godt. Ha i dampede skjell og server straks. 

Tips:
Svært få har en morter som er stor nok for innholdet i denne salaten. Bruk en stor frysepose med lynlås som du pakker inn i et håndkle og dunker med en kjevle istedet. 

Birdseye chili er veldig sterke. Smak deg forsiktig frem til mengden du selv foretrekker.

Får du ikke tak i vongole eller hjerteskjell kan blåskjell benyttes. Salaten er vel så god uten skjell. 

Her finner du flere fristende thaioppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen