Steinbitpizza med grillede grønnsaker
Foto: Tom Haga

Steinbitpizza med grillede grønnsaker

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til pizzadeigen og arbeid deigen smidig i ca. 10 minutter. La deigen hvile i 1 time før du kjevler den ut i ca. 20 cm ovale rundinger. La deigen hvile i 10 minutter til.

Gni fisk og grønnsaker inn med sitronskall, olje, salt og pepper. Tre grønnsaker og fiskebitene på spyd og grill spydene på varm grill i ca. 4 minutter på hver side.

Forvell gressløken i kokende saltet vann sammen med hvitløken i ca. 1 minutt, avkjøl i isvann. Klem ut vannet og kjør til puré i blender sammen med oljen. Fordel gressløkoljen og osten på pizzaene og stek i 3-4 minutter på 220C.

Arranger varm fisk og grønnsaker på toppen av pizzaen. Anrett gjerne med litt ekstra grønnsaker.

Tips:
Fisk og grønnsaker kan stekes i panne hvis man ikke har en grill.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her