Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa) (Portugal)

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Lisboa tilberedes tradisjonelt av svine- eller lammelever, men det kan være vanskelig å få tak i hos slakteren. Kalvelever går like bra. Be om å få den skjært i tynne skiver.

Skjær leveren i pene, like store stykker, slik at de blir ferdigstekt samtidig. Bland vin, eddik, hvitløk, laurbærblad og kryddernellik i et fat med lave kanter. Legg i leverskivene og vend på dem, slik at det dekker. Legg på lokk og sett fatet i kjøleskapet i 4-8 timer.

Ta leverskivene opp av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Kast laurbærblad og kryddernellik, og sett resten av marinaden til side.

Smelt smultet eller varm olivenoljen på middels sterk varme i en stor stekepanne med høye sider. Ha i bacon og stek i ca 5 minutter, til det er sprøtt. Ha i leverskivene og stek dem i 1 ½-2 minutter på hver side, til de er ferdigstekt, men fortsatt rosa i midten. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta lever og bacon opp med hullsleiv og legg det på et varmt fat. Hold det varmt.

Ha resten av marinaden i pannen, skru på sterk varme og kok ut, mens du rører for å løsne alt det brune bunnfallet. La det koke i noen minutter, til væskemengden er redusert til det halve. Øs sausen over leveren og server med en gang.

Server gjerne med kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen