Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus
Foto: Lauritzen & Westhammer

Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus

Her får stekt kveite med seg mye smak på tallerkenen som setter fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

  1. Start med sausen. Kok kraft og blåbær i ca. 1 time til kraften får god smak av bærene.
  2. Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.
  3. Hvordan koke din egen kraft
  4. Saltbakte poteter:
  5. Varm stekeovnen til 180 grader.
  6. Skrubb og tørk potetene og legg dem i et ildfast fat med salt i bunnen. Dryss salt over potetene og bak dem til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
  7. Børst av overflødig salt før servering.
  8. Kantarellstuing:
  9. Skjær soppen i mindre biter og stek dem gylne i smør sammen med løken.
  10. Hell på vin og sitronsaft og la det koke nesten helt inn. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den tykner.
  11. Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk før servering.
  12. Kveite:
  13. Skrap skinnet på kveiten. Dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
  14. Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.
  15. Brun fisken godt i litt olje og smør over middels høy varme på skinnsiden, ca. 5 minutter til skinnet blir sprøtt.
  16. Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
  17. Legg opp fisken med potetene, kantarellstuingen og sausen.

Tips: Du kan godt bytte ut kantarellen med annen skogsopp.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
Guide
Oppskrifter rødbeter

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

For bak rødbetens grå skall, finnes masse farge, gode smaker og svært nyttige mineraler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta
+
Ukens vin

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta

Denne legendariske rødvinen byr på mye smak, men også stor harmoni.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her