Stekt laks med purre og mango
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Stekt laks med purre og mango

Fremgangsmåte

Skrap av alle skjellene fra lakseskinnet.

Skjær laksefileten opp i 8 pene stykker. Skjær vekk buken, og skjær små snitt på skinnet. Tørk skinnet godt.

Stek fisken på skinnsiden i meget varm olje i to minutter, legg den så over på et smurt stekebrett med skinnsiden opp.

Purren deles på langs i to og skylles godt, kutt den så opp i terninger på ca. 1 x 1 cm (brukes vårløk skjæres den i passende stykker).

Skjær ut båter av mangoen, ta av skinnet og skjær mangoen i 4-5 biter.

Saus:
Kok inn tørr hvitvin og sjalottløk. Når det meste av vinen er kokt inn, tilsettes kremfløte.

Kok inn fløten til det tykner (fløten gjør det lettere å holde smørsausen sammen). Rør så inn små terninger av kaldt usaltet smør.

Hold temperaturen opp mot kokepunktet (skal ikke koke). Når alt smøret er rørt inn smakes sausen til med sitron, salt og pepper.

Sausen kan lages et par timer i forveien og varmes forsiktig.

Rett før servering drysses fisken med salt og pepper og etterstekes i ovn på 200 grader i 8 minutter.

Kok opp vann med godt med salt i, ha i purren og gi den et godt oppkok. Slå av vannet og vend inn mangoen.

Legg opp fisken over mangoen og purren med skinnsiden opp, og server med gode poteter og sausen ved siden av.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

3
3/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen