Stekt seifilet med løksmør og potetstappe
Foto: Synøve Dreyer

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Filet av storsei fortjener en helt annen plass på luksusskalaen enn den har i dag. Prøv denne oppskriften med stekt seifilet med deilig løksmør og potetstappe.

Fremgangsmåte

Strø salt på fisken ca. 1 time før tilberedning og sett den til side.

Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i en panne med olje og smør. Snu den ikke, men stek den ca. 10 minutter fortsatt med skinnsiden ned i pannen.

Løken kokes i smør med hvitløk og estragon til smøret begynner å bli brunt.

Smak til med soyasaus og hold smøret varm uten å koke.

Kok hvitløk i smøret på svak varme uten at det tar farge i ca. 10 minutter.

Kjør deretter hvitløken i smøret med 1 dl kremfløte og bruk gjerne en stavmikser

Potetene skrelles, kokes og dampes slik at de blir melne. Mos dem med en el-visp eller en potetstapper i kjelen.

Visp inn hvitløkskremen i potetmosen og spe på med resten av den varme kremfløten. Smak til med salt og kvernet pepper. 

Server revene gulrøtter til fisken.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Vega Havhotell/Godfisk.no

5
5/5 etter 27 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen