Strata med spinat og brokkoli
Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Strata med spinat og brokkoli

Strata er en amerikansk ovnsrett som også er en super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.

Fremgangsmåte

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Skjær brødet i skiver, du trenger 8 skiver, og deretter i terninger.

Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene. Sett til side.

Fres løk og hvitløk i olje i en panne. Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.

Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.

Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.

Smør en liten ildfast form. Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.

La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.

Stek strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.

Se våre andre ideer for restemat

Her finner du mange vegetaroppskrifter

 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen