Suppe med bønner og pasta (Zuppa di Fagioli con la Pasta) (Italia)
Foto: Istock

Suppe med bønner og pasta (Zuppa di Fagioli con la Pasta) (Italia)

Denne mektige suppen som brukes som hovedrett, går også under navnet Pasta e Fagioli, mens noen italienere kaller den Minestrone di Pasta e Foaioli.

Fremgangsmåte

Skjær opp grønnsakene. Varm oljen i en stor kjele, ha i pancetta eller bacon og la det surre under omrøring til det har fått farge. Ha i grønnsakblandingen og la det surre i ca 10 minutter under stadig omrøring, til det har fått farge.

Tilsett kraften, ha i kanel og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk og la det småkoke 15-20 minutter.

Tilsett pastaen. La det koke opp igjen under stadig omrøring. Skru ned varmen og la småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Ha i bønner og skinketerninger, og la det småkoke i 2-3 minutter eller etter anvisning på pakken.

Smak til suppen. Serveres varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan.

Denne mektige suppen som brukes som hovedrett, går også under navnet Pasta e Fagioli, mens noen italienere kaller den Minestrone di Pasta e Foaioli. På landet brukte man i gamle dager tørkede bønner og skinkeknoke, og suppen måtte kokes lenge.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her