Suppe med kjøttboller og pasta som i Italia - Pallottoline e Pasta in Brodo
Foto: ArtCookStudio

Suppe med kjøttboller og pasta som i Italia - Pallottoline e Pasta in Brodo

Dette er en klassisk italiensk suppe,nærmere bestemt fra Sicilia der du også får brukt gammelt brød. Smaker kjempegodt med pastaen til.

Fremgangsmåte

Lag kjøttbollene. Smuldre brødet i en liten bolle, tilsett melk og la det trekke. I mellomtiden har du kjøttdeig, hvitløk (knust), parmesan, persille og egg i en større bolle. Riv masse muskatnøtt i og smak til med salt og pepper.

Klem ut så mye melk som mulig av brødet, og det i kjøttdeigblandingen. Kna alt godt sammen med hendene. Vask hendene, skyll dem i kaldt vann og form små kjøttboller på størrelse med klinkekuler.

Hell den klare kjøttsuppen i en stor kjele, tilsett vann etter anvisningen på emballasjen, og ha i en ekstra kopp med vann. Smak til med salt og pepper og kok opp.

Slipp kjøttbollene oppi suppen, brekk pastaen i småbiter og tilsett denne. Kok opp  suppen mens du rører forsiktig. La den småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med persille og nyrevet parmesan.

Selv om denne suppen kommer fra solfylte Sicilia, er den mektig nok til kveldsmat en vinterdag.

Tips:  Som pasta kan du bruke fidelini eller spaghetti.

Har du lyst på en annen suppe finner du veldig mange her

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her får vite alt du trenger om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her