Lag kjøttbollene. Smuldre brødet i en liten bolle, tilsett melk og la det trekke. I mellomtiden har du kjøttdeig, hvitløk (knust), parmesan, persille og egg i en større bolle. Riv masse muskatnøtt i og smak til med salt og pepper.
Klem ut så mye melk som mulig av brødet, og det i kjøttdeigblandingen. Kna alt godt sammen med hendene. Vask hendene, skyll dem i kaldt vann og form små kjøttboller på størrelse med klinkekuler.
Hell den klare kjøttsuppen i en stor kjele, tilsett vann etter anvisningen på emballasjen, og ha i en ekstra kopp med vann. Smak til med salt og pepper og kok opp.
Slipp kjøttbollene oppi suppen, brekk pastaen i småbiter og tilsett denne. Kok opp suppen mens du rører forsiktig. La den småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.
Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med persille og nyrevet parmesan.
Selv om denne suppen kommer fra solfylte Sicilia, er den mektig nok til kveldsmat en vinterdag.
Tips: Som pasta kan du bruke fidelini eller spaghetti.
Har du lyst på en annen suppe finner du veldig mange her
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her får vite alt du trenger om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig