Suppe med linser og pasta (Zuppa di Lenticchie e Pastina) (Italia)

Fremgangsmåte

Ha linsene i en stor kjele. Knus ett av hvitløkfeddene, og ha det i linsene. Hell på vann og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter eller til linsene er så vidt møre, mens du rører av og til. Hell av kokevannet, ta ut hvitløken og legg den til side. Skyll linsene under springen og la dem renne av seg.

Varm 2 ss av oljen sammen med halvparten av smøret i en stor kjele. Tilsett løk og selleri og la det surre over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter eller til de er myke.

Knus resten av hvitløken, skrell og mos hvitløken fra kokevannet. Bland det i grønnsakene sammen med resten av oljen, tomatpuré og linser. Rør om, tilsett kraften, friske urter, salt og pepper. Kok opp under omrøring. La retten småkoke i 30 minutter mens du rører av og til.

Tilsett pastaen og la koke opp under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken. Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med et dryss av urter.

Denne landsens grønnsaksuppen er god og varmende om vinteren, og kan serveres med granarybrød eller italiensk brød med sprø skorpe.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen