Suppe med linser og pasta (Zuppa di Lenticchie e Pastina) (Italia)

Fremgangsmåte

Ha linsene i en stor kjele. Knus ett av hvitløkfeddene, og ha det i linsene. Hell på vann og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter eller til linsene er så vidt møre, mens du rører av og til. Hell av kokevannet, ta ut hvitløken og legg den til side. Skyll linsene under springen og la dem renne av seg.

Varm 2 ss av oljen sammen med halvparten av smøret i en stor kjele. Tilsett løk og selleri og la det surre over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter eller til de er myke.

Knus resten av hvitløken, skrell og mos hvitløken fra kokevannet. Bland det i grønnsakene sammen med resten av oljen, tomatpuré og linser. Rør om, tilsett kraften, friske urter, salt og pepper. Kok opp under omrøring. La retten småkoke i 30 minutter mens du rører av og til.

Tilsett pastaen og la koke opp under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken. Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med et dryss av urter.

Denne landsens grønnsaksuppen er god og varmende om vinteren, og kan serveres med granarybrød eller italiensk brød med sprø skorpe.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her