Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Lag en deilig suppe med svartkål. Denne kåltypen utfordrer nå grønnkål på grønnsakstoppen. Denne oppskriften overbeviser ganske sikkert også deg.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C. Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter. Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.

Vask svartkålen godt. Tørk av. Kok opp grønnsakkraften. Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen. Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken. Kok et par minutter.

Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen. La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser. Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.

Du kan bruke svartkål også i disse oppskriftene

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen