Svinaktig god fylt filet med grønn yoghurtsaus
Foto: Astrid Hals

Svinaktig god fylt filet med grønn yoghurtsaus

En deilig svinefilet fylt med masse godsaker.

Fremgangsmåte

  1. Skjær et snitt nesten helt gjennom svinefileten.  Fyll den med biter av Camenås, salvieblader, hakket soltørket tomat og små eplebiter med skall.
  2. Bind den opp, pensle og brune i panne. Etterstek ca 15 minutter i 200 grader varm ovn.
  3. Saus:
  4. Kjør alle ingrediensene til sausen (som ska være kald), untatt brødet, i food processor. Juster konsistensen med brødinnmaten, tilsett derfor litt etter litt.
  5. Smak til med sitron, hvitløkspulver, salt, pepper og sukker.
  6. Stuing:
  7. Lag en litt tykk hvit saus ved å koke opp melk, gressløk, smør og mel.
  8. Tilsett potetene som skal være delt i små terninger. La det bli skikkelig varmt.
  9. Rett før servering tilstettes små eplebiter (uten skall) for å tilføre litt "krisphet".

Serveres gjerne med toast med godt meierismør eller Rørossmør.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kristin Valle, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her