Svinaktig god fylt filet med grønn yoghurtsaus
Foto: Astrid Hals

Svinaktig god fylt filet med grønn yoghurtsaus

Fremgangsmåte

Skjær et snitt nesten helt gjennom svinefileten.  Fyll den med biter av Camenås, salvieblader, hakket soltørket tomat og små eplebiter med skall.

Bind den opp, pensle og brune i panne. Etterstek ca 15 minutter i 200 grader varm ovn.

Saus:
Kjør alle ingrediensene til sausen (som ska være kald), untatt brødet, i food processor. Juster konsistensen med brødinnmaten, tilsett derfor litt etter litt.

Smak til med sitron, hvitløkspulver, salt, pepper og sukker.

Stuing:
Lag en litt tykk hvit saus ved å koke opp melk, gressløk, smør og mel.

Tilsett potetene som skal være delt i små terninger. La det bli skikkelig varmt.

Rett før servering tilstettes små eplebiter (uten skall) for å tilføre litt "krisphet".

Serveres gjerne med toast med godt meierismør eller Rørossmør.

Sendt inn av Kristin Valle, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen