Svinekotelett med eple og løksaus

Svinekotelett med eple og løksaus

Fremgangsmåte

Lag eplesausen:
Kutt epler og har alt, også kjernehusene, i en panne. Tilsett eplejuice og salvie, kok opp og la småkoke i 30 minutter. Press blandingen gjennom en sikt eller dørslag i en liten kjele. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke nok en gang i 30 minutter under stadig omrøring. Overfør til en skål og sett til avkjøling. Denne dosen er nok til mange middager à 4 porsjoner. Du kan derfor med fordel halvere mengden og fortsatt ha nok. Eller du kan bruke sausen som tilbehør til eller ingrediens i andre kjøttretter. Og du kan selvsagt og med fordel lage sausen dagen i forveien.

Potetmos:
Kok potetene i litt vann. Hell av vannet og ta vare på det. Mos potetene med en potetstapper, tilsett smør og melk. Spe med kokevannet til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Rist fennikelfrøene i tørr stekepanne til det begynner å lukte lakris. Men de skal ikke bli brente! Skjær bort eventuelt overflødig fettrand (la noen millimeter være igjen for smakens skyld!) på kotelettene. Smelt 40 g smør i en stor stekepanne. Tilsett løken og fennikelfrøene og stek lett i 10 minutter til løken er gylden og myk. Legg over på et fat og sett til side. Ha resten av smøret i den samme pannen og stek kotelettene i 3-4 minutter på hver side på ikke for sterk varme. Dryss over salt og pepper Legg kotelettene på et fat, dekk med folie og sett på et varmt sted. Ha calvados/brandy i pannen og kok den ut til nesten all væske er fordampet. Hell i kyllingkraften og kok inn til halvparten gjenstår. Legg løken tilbake i pannen, pisk inn 3 ss av eple- og salviesausen og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Legg kotelettene på tallerkener og fordel sausen over. Server med potetmos og resten av eplesausen samt dampet broccoli eller grønne bønner.

Pris pr porsjon ca kr 40-45.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen