Svinerullade med potetpannekaker og skummet tyttebærsaus
Foto: Bjørnar Johansen

Svinerullade med potetpannekaker og skummet tyttebærsaus

Fremgangsmåte

Potetpannekaker:
Skrell potetene og rasp dem grovt for hånd med rasp. Tilsett muskat pluss salt og pepper til de raspede potetene i en bolle.
 
Form blandingen til 4 potetpannekaker og stek dem ca 5 minutter på hver side i en varm stekepanne med olje.
 
Fylte svinerullader:
Skjær ut ben fra kotelettene. Bank dem flate, og del dem i to over midten på langsiden. Krydre med salt, pepper og litt timian på begge sider.
 
Skrell grønnsakene og kutt dem i like lange strimler. Gi dem et raskt oppkok i vann tilsatt litt sukker. Avkjøl grønnsakene.
 
Del sviskene i to på midten og kutt i små deler. Kutt de soltørkede tomatene i strimler.
 
Fordel grønnsaker, svisker og soltørkede tomater på de fire flatbankede kotelettene. Form kotelettene til en rullade med fyll i midten, og stikk en tannpirker gjennom så de holder formen. 
 
Stek svinerulladene i en varm panne med olje slik at de blir brunet på alle sider. Etterstek rulladene 5 minutter midt i ovn på 225 grader. 
 
Grunnsaus:
Kok opp vann og tilsett svinefond etter behov. Bland Maizenna i et glass med litt kaldt vann i. Spe inn i kraften for å jevning.
 
Skummet tyttebærsaus:
Hell grunnsausen i en plastbolle sammen med yoghurt, smør,  tyttebær og sukker. Bland alt sammen med en stavmikser og sørg for å lage skum.
 
Anretning:
Bruk en stor skje til å øse en stripe med grunnsaus og en stripe med skummet tyttebærsaus på tallerken. Legg potetpannekaken på tallerken ovenfor sausene.
 
Kutt svinerulladene i to og legg pent over potetpannekaken. Pynt med en dampet vårløk og noen friske tyttebær.
 

Sendt inn av Bjørnar Johansen, VenneslaOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen