Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Svinesteik med surkål, fondantpoteter og sjysaus
Apéritif

Svinesteik med surkål, fondantpoteter og sjysaus

Skinkestek med surkål er god norsk tradisjonsmat. Her legger vi til fondantpoteter. Du får oppskriften på alt her.

Fremgangsmåte

Gni steken inn med olivenolje og deretter salt og pepper og legg den i en passe stor form. Stikk inn et steketermometer. Del opp grønnsakene og legg dem sammen med steken.

Hell på vann/vin og sett steken i ovnen som holder 175 grader. Når steketermometeret viser 70 grader, er steken ferdig. Det tar ca 1 1/2 time. Pass på at væsken ikke fordamper. Etterfyll eventuelt med vann. I mellomtiden lager du surkål og forbereder potetene.

Ta formen ut av ovnen og legg steiken over på en skjærefjøl for hvile. Sil steikesjyen over i en kjele og kok eventuelt litt inn. Hold sjyen varm.

Nå er det på tide å sette inn potetene.

Fondantpoteter:
Skrell potetene slik at de blir jevnt ovale. Ha dem i kjelen med kokende vann i 5 minutter (blansjering). Legg dem i en form som er stor nok til at de kan ligge i et lag. Hell på buljongen og legg på smørklattene. Sett i ovnen som holder 200 grader. I løpet av koketiden (ca 30 minutter) må du vende dem flere ganger slik at ikke overflaten tørker ut.
 
Surkål:
Fjern stilken og skjær kålen i passe strimler. Grovhakk sjalottløken, fres den myk i smøret ved middels varme. Ha i eddik og kok inn til nesten all væske er fordampet før du tilsetter karve og kål og blander godt. Tilsett kraft/vann. Dryss over salt, pepper og sukker. La trekke over svak varme til kålen er helt mør, ca 20 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her