Syltet makrell med sommerlig følge

Syltet makrell med sommerlig følge

Har du rester etter middagen med stekt makrell, har du et enda bedre måltid i vente, nemlig i syltet utgave. Den perfekte sommermiddag. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Lake:
Tørk av fisken med kjøkkenpapir.  Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen. Rist av overflødig mel. Varm oljen i en steikepanne. Steik filetene 2-3 minutter på hver sider til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir og overfør deretter til en glass- eller porselensform.
 

Varm opp oljen i den samme pannen nok en gang (eller varm opp olje i en ren panne) og fres gulrot, rødløk og hvitløk til det er mykt. Tilsett tabasco, pepper, laurbærblader, salt, tomatpuré, sherryeddik og hvitvin. Kok opp, dekk til og la småkoke ved svak varme i 10 minutter. Rør innimellom slik at ikke noe brenner seg fast eller at laken koker for mye inn. Smak til.

Hell den varme laken over makrellfiletene og la avkjøle før du setter i kjøleskap. La stå i ett til to døgn. Ta ut av kjøleskapet en time før servering.

Skrap bort grønnsakene fra laken. Legg filetene på et serveringsfat og dryss over persille. Server med rømme- og gulrotdressing, kokte nypoteter og mykt godt smør, hvitt brød og salat.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen