Tagliatelle med sik
Foto: Istock

Tagliatelle med sik

Det går fint å bytte ut siken med annen fisk. For eksempel røye, ørret eller laks.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp oljen og stek finhakket løk myk i stekepanna.
  2. Skjær tomatene i biter, ha dem i pannen og la det småkoke i 5 minutter.
  3. Fiskefileten skjæres i biter før den legges i pannen og stekes på middels varme i 2-3 minutter.
  4. Tilsett vinen og smak til med chili, salt og pepper.
  5. La det steke på middels varme i ytterligere 1-2 minutter til vinen er nesten helt kokt inn.
  6. Kok opp vann og salt og tilsett tagliatelle. La fosskoke til al dente eller følg bruksanvisningen på pakken. 
  7. Hell av vannet og bland pastaen med sausen. Dekorer med basilikumblader i tynne strimler.

Tips:
Det går fint å bytte ut siken med annen fisk, f.eks. ørret eller laks.

For å fremheve fiskens smak, kan du steke den i ovnen. Legg så fisken i den ferdige sausen. Tilsett fiskekraften, det fremhever smaken.

For en mer smaksrik pasta, avslutt kokingen av tagliatellen 1 minutt før tiden. Hell av vannet, ha pastaen i sausen og la det småkoke sammen i 1-2 minutter.

Du kan blande olivenolje og basilikum i en foodprosessor og helle det over den ferdige retten som garnityr og smaksforsterker.

For en mildere smak kan du erstatte løken med finhakket sjalottløk.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her