Thai-inspirert nudelsalat med lammefilet
Foto: mpessaris

Thai-inspirert nudelsalat med lammefilet

En nudelsalat som denne på thailandsk vis med kjøtt, her lammefilet, er både rask og mettende og kan bli så sterk som du ønsker det.

Fremgangsmåte

  1. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
  2. Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.
  3. Finhakk hvitløken og skjær paprikaen i biter.
  4. Varm chilioljen i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
  5. Tilsett kjøttet og stek til det har en brun skorpe, ca 1-2 minutter.
  6. Tilsett paprika og stek videre i 3 minutter. Tilsett soya og chilisaus, og ta pannen vekk fra varmen.
  7. Bland inn nudler og hakket koriander.
  8. Drypp over (evt) litt mer soyasaus og dryss sesamfrø og mynte på toppen.

Tips: Vermicelli betyr syltynn pasta, og i dette tilfelle er nudlene laget av rismel og vann.

Tips: Hvor sterk du ønsker retten avgjøres med mengden sriracha. Den søte chilisausen er veldig mild.

Her finner du mange thaiinspirerte retter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke lov å si at du ikke liker stekt sild før du har prøvd denne retten
Dagens rett

Det er ikke lov å si at du ikke liker stekt sild før du har prøvd denne retten

Her får det delikate, men også robuste sildekjøttet bryne seg på søreuropeiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her