The Bikini Sandwich
Apéritif

The Bikini Sandwich

Vår vri på den spanske klassikeren The Bikini Sandwich

Fremgangsmåte

  1. Manchego Mornay - Ostesaus
    Lag ostesaus i en liten sausekjele. Varm opp melk, salt og pepper på lav varme. I en separat sausekjele, varm smør på medium varme.
    Strø melet over smøret og rør godt med sleiv i 4-5 minutter. 
  2. Hell den varme melken over smøret én øse av gangen mens du pisker dette sammen. Strø deretter den revede osten i blandingen. Hold sausen varm.
  3. Bikini-sandwich
    Drypp et par dråper trøffelolje på hver av skivene.
  4. Legg deretter på en skive cheddar og Iberico-skinke. Gjør dette to ganger da sandwichen skal ha to lag.
  5. Varm opp en sautestekepanne på medium varme og tilsett to spiseskjeer smør. Legg bikinien-sandwichen på, og press lett med stekespade i 30 sekunder før du slipper. 
  6. Stek deretter i to minutter.
  7. Smør toppen med smør og snu bikinien-sandwichen. Stek til den er varm nok og osten er smeltet.

    Flytt bikini-sandwichen over på et fat og topp den med ¼ kopp ostesaus.
  8. Tips:
    Du kan legge på et stekt egg om ønskelig.

Har du lyst på en annen sandwich så her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her