Tomatpai
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Tomatpai

Fremgangsmåte

Tin butterdeigflakene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.

Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.

Del tomatene i skiver og legg de over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet. Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen. Drypp over litt olivenolje og dryss på sukker, salt og grovmalt pepper. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.

Sendt inn av Matprat.no

3
3/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen