Torsk med rødbeter og chermoula
Foto: Aicha Bouhlou

Torsk med rødbeter og chermoula

Den milde urtechermoulaen - en typisk nordafrikansk marinade - står veldig godt til det faste torskekjøttet.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader. Kok rødbetene i ca 40 minutter eller til de er møre, litt avhengig av størrelsen. Avkjøl rødbetene med kaldt vann. Ta av skallet og skjær dem i skiver.

I mellomtiden lager du marinade og tilbereder potetene. Bland ingrediensene til marinaden og sett den til side. Bland potetskivene med olivenolje og litt salt. Legg potetene utover et stort stekebrett i ett lag og stek i ovnen i ca 25 minutter til de er møre og begynner å få litt skorpe. 

Salt fisken og legg den oppå potetene sammen med ferdigkokte rødbetskiver. Fordel marinaden over fiskestykkene og grønnsakene. Tilsett gjerne litt mer olivenolje. Sett formen tilbake i ovnen og stek i 10-12 minutter. Dryss over med nykvernet svart pepper og server med sitronbåter. 

Sendt inn av Fra kokeboken Aichas kjøkken

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen