Occhipinti Il Frappato 2017

Den faste, hvite fiskekjøttet som kjennetegner torsk/skrei får følge som setter ekstra smak og farge. Du lager den på ca. 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
Fres sjalottløk, hvitløk, i tynne skiver, og tomater, hakkete soltørkete, i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken. Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
Lag sausen mens fisken står i ovnen. Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Se andre oppskrifter på torsk og rødvinssaus
Her finner veldig mange oppskrifter med torsk
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av