Torsk med urtebrandade og rødvinssjy

Torsk med urtebrandade og rødvinssjy

Fremgangsmåte

Et fint stykke torskefilet med skinn legges i en "mettet"  saltlake i ca. 10 minutter for så å skylles i vann. "Mettet" saltlake lages ved å røre ut salt i kaldt vann til det ikke løses opp mer - da er den mettet.

Stekes i panne på høy varme til fisken er gylden i fargen. Legg så fisken i en stekovn på 190 grader C og stek den videre i ca. 5 minutter.

Urte brandade:
Kok klippfisk/torsk og poteter hver for seg til de er helt møre, knus potetene grovt og bland inn den kokte fisken. Kjør urtene på en barmixer/i foodprocessor med oliven olje og rør dette inn i brandaden. Smak til med salt og pepper. Brandaden varmes opp i en kjele rett før servering.

Rødvinssjy:
Løken surres i smør til den er gylden. Tilsett rødvin og reduser til "sirup". Tilsett kraft og reduser ytterligere til ønsket smak. Sil gjennom klede, og smak til med salt og pepper. Man kan også ha i litt smør før servering.

Serveres med stekte grønnsaker etter eget ønske. For eksempel stekt sopp, purreløk, paprika og brokkoli.

Sendt inn av BAMA

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen