Torskefilet med Parma-skinke og byggotto
Foto: Mats Dreyer

Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

Her skal du pakke stykker av torsken inn i Parma-skinke. Og ved siden av skal du servere byggotto. Du finner alt i oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje.

Byggotto:
Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. 

Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.

Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).

Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her kan du lese mer om denne sesongråvaren og finne flere oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma

5
5/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen