Tortilla med serranoskinke

Tortilla med serranoskinke

Potetomelett på spansk - tortilla - er en øvelse som krever sin kokk, her er en vri som alle får til.

Fremgangsmåte

Vask, tørk av og del potetene (med skallet på) i to. Ha dem over i en ildfast form, vend dem i olivenolje og dryss på salt og pepper. Stek dem på 200 grader i ca. 15-20 min. Når de er ferdige, bruk en stekespade til å hakke dem fint (skal nesten bli most).

Fres serranoskinken og løken olivenolje til gyllen farge, ha i timian og hvitløk og fres videre i noen minutter til. Hell i potetene og smak til med salt og pepper, ha i mer olivenolje om det føles tørt. Avkjøl før eggene blandes inn. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og hell over potetblandingen. Begynn med sterk varme slik at du får god stekeskorpe og skru deretter ned til middels. Snu tortillaen over på en tallerken og legg den tilbake i stekepannen.

Du kan lage store, små eller tykke om du ønsker.

Ha litt aioli på toppen og server. 

Tips: For ekstra karakter kan du drysse over pulver av svartbrent purreløk. 

Og aiolien lager du selvsagt selv

Se våre andre oppskrifter på tortilla

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Delicatessen

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen