Trekking av pølser
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Trekking av pølser

Det er ikke uvesentlig hvordan du trekker pølsene. Denne fremgangsmåten gir deg et perfekt resultat.

Fremgangsmåte

Pølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.

Kok opp vannet og skru ned varmen før du legger pølsene i. Du kan eventuelt bruke et steketermometer for å kontrollere temperaturen i vannet. 80 °C er passe temperatur for alle typer pølser.

Tynne pølser trenger kort trekketid - ca. 10 minutter. Er pølsene frosne bør du legge til 5-10 minutter. Beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.
 
Server pølsebrød, lomper, sennep og ketchup og gjerne sprøstekt løk eller hakket fersk løk ved siden av. Noe for en hver smak.
 
Tips 1: Du kan godt bruke alkoholfritt øl og gjerne vørteøl.
 
Tips 2: Ha i en klunk vin i kokevannet, men la det da få simre noen minutter før du har i pølsene.
 
Tips 3: Pølsebrødene blir gjerne enda bedre hvis de har blitt varmet litt opp i ovnen først.
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen