Trifle med eplemos og vaniljekrem
Foto: Astrid Hals

Trifle med eplemos og vaniljekrem

Trifle er en dessert med opphav i England. Den består av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Ha eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele.

Kok dem over middels varme under stadig omrøring til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter.

Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Dekk bunnen av en dessertskål med fingerkjeks og hell den varme eplemosen over. Sett bollen i kjøleskapet til blandingen er kald.

Hell eggekrem over eplemosen. Pynt med pisket krem, tilsatt melis, bruk sprøytepose. Dryss litt kanel på toppen.

Slik lager du vaniljekrem

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode

 

Vi har mengder av oppskrifter på eplekaker og epledesserter

Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler

 

Se våre fristende drinker med epler

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen