Trufe de Chine eller blå kongo med trøffelolje og ruccula
Foto: Eva Brænd

Trufe de Chine eller blå kongo med trøffelolje og ruccula

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver som du legge i kaldt vann for å ikke bli brune. Kok opp godt saltet vann og ha i potetskivene og la de koke et par minutter (blansjering).
 
Ta opp potetskivene når de fortsatt har litt tyggemotstand i kjernen og ha de over i iskaldt vann.
 
Rens og finkutt hvitløk, sjalottløk og soltørket tomat. Has i en bolle sammen med eddik, salt og pepper. Spe forsiktig i oljen under omrøring. Tilsett timian.
 
Drypp trøffel- og olivenolje over potetskivene, smak til med salt og pepper, bland godt.
 
Fordel potetskivene på tallerkener. Ha vinaigrette over rucculasalaten. Bland godt og fordel oppå potetskivene. Pynt med urter.

Sendt inn av Håvard Ravn Larsen

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen