Vada Pav - Indisk sandwich

Vada Pav - Indisk sandwich

Vada Pav kalles også Bombay burger og er smaksrik indisk gatemat. Her serveres frityrstekte potetkaker i mykt brød sammen med tre forskjellige og smaksintense chutneys.

Fremgangsmåte

Varm en frityrsteker eller olje i en stor tykkbunnet kjele til 180C.

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og mos dem. Sett til side.

Ha ingefær og chili i en blender og kjør til en paste, eller grov hakk og mos dem til en paste i en morter. 

Ha 2 ss med rapsolje i en liten stekepanne over medium varme sammen med sennepsfrø. Når sennepsfrøene popper tilsett dyvelsdrek, curryblader og ingefær- og chilipasten. Stek i 1 minutt under omrøring før du tilsetter gurkemeie og drar pannen av platen. Hell stekepannens innhold over de moste potene og tilsett korianderblader og ferskpresset sitron. Smak til med salt og bland godt sammen. Form potetmassen til 8 like store boller. Ha potetbollene over på et brett som du setter i kjøleskapet til de skal frityrstekes.

Lag frityrrøre til vadaen ved å blande sammen kikertmel, natron og salt i en liten bolle. Tilsett litt og litt vann til du har en tynn røre (Det kan hende du ikke trenger å benytte fulle 80ml vann). Sett til side. 

Lag grønn chutney ved å kjøre alle ingrediensene sammen til en saus i en blender. Sett til side.

Lag tamarindchutney ved å koke opp alle ingrediensene i en liten kjele. Skru ned varmen til medium og la sausen redusere i 3-4 minutter til den tykner. Sett til side for å avkjøle. Sausen tykner mer når den avkjøles.

Lag tørr hvitløkschutney ved å varme olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett hvitløksfedd og stek i 1-2 minutter til hvitløken blir gyllen. La renne av på litt kjøkken papir. Ha kokosmasse i den samme stekepannen og stek til den er gyllen, ca 2 minutter. Ha kokosmassen i en blender sammen med hvitløken og resten av ingrediensene. Pulser til en grov masse. Sett til side.

Ha potetbollene ut av kjøleskapet. Dypp potetbollene i kikertmelrøren og frityrstek i flere omganger til de er gyllen brune, ca 5 minutter. La renne av på kjøkkenpapir. 

Smør toppen av brødet med grønn chutney og bunnen med tamarindchutney. Strø tørr hvitløkschutney på begge brødene. Plasser den varme potetbollen mellom brødene og server straks. 

 Her finner du veldig mange deilige retter med lammekjøtt

Og her mange indiske retter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen