Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk
Foto: Audun Aagre

Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Lage en deilig forrett eller smårett for to med råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker.

Fremgangsmåte

Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler. Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter. Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side. Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe. Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over. Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.

Dressing:
Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke. Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken. Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.

Her finner du den originale versjonen av denne oppskriften

Se våre andre oppskrifter med kongekrabbe 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen