Varm potetsuppe med chorizopølse

Varm potetsuppe med chorizopølse

Her får du oppskriften til en suppe som en av Norges fremste kokker har komponert, nemlig Odd Ivar Solvold. Du skal lage en suppe med potet chorizopølse.

Fremgangsmåte

Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
 
Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.

Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.

Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
 
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
 
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.
 

Les mer om Odd Ivar Solvolds bok her 

Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Odd Ivar Solvold

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen