Velsmakende svinestek

Velsmakende svinestek

Svinesteik er uhyre lett å lage litt mer raffinert uten at det opprinnelige konseptet forlates. Selve steika blir saftig og god når den tilberedes på riktig måte.

Fremgangsmåte

Skjær bort svoren. Skjær langsgående kutt litt dypere enn midten av steken. Fyll så med hakket hvitløk, salt, pepper og svisker. Klem så sammen steken slik at den kan surres sammen som en vanlig surret svinestek. Surr stramt. Krydre steken utenpå med salt og pepper.

Brun steken i smør i en litt stor jerngryte på komfyren. Bruk god temperatur, slik at smøret blir brunt. Brun steken godt på alle sider med god varme. Still deretter ned temperaturen, tøm i en flaske pils samt vann slik at steken ikke koker tørr. Det behøves ikke noe ekstra krydder enn kanskje litt kjøttbuljong. La steken trekke på svak varme. Bruk steketermometer, steken er ferdig når termometeret visert 70-75°C.

La steken stå og hvile seg på benken i ca. 20 min. Sil av kraften som er i gryta, ha den tilbake i gryta og la den koke inn til halv mengde. Jevn sausen med litt maizennamel oppløst i vann. Smak til med sukker, salt, pepper og litt sitron. Skjær bort svoren, og skjær steken opp i skiver. Anrett på serveringsfat.
 
Server med hjemmelaget ertestuing, tyttebær, surkål og god mandelpotet.
 
Tips:
Rosépepper gir ekstra god smak til svinekjøttet. Erstatt halvparten av den sorte pepperen med rosépepper. I så fall passer det bedre med båtpoteter og denne vrien på rotgrønnsaker.
 

Sendt inn av Øystein Heggli, 8626 Mo i Rana

4
4/5 etter 76 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen