Ytrefilet av lam med piperade
Foto: Mari Svenningsen

Ytrefilet av lam med piperade

Ytrefilet av lam med piperade her herlig. Hvis du lurer på hva piperade er, er det en fransk grønnsaksrett av paprika. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 grader i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.

Piperade:
Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
 
Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.
 
Servér med potetpuré eller salat.
 
Tips: Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
 
Piperade er et klassisk fransk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille. Smaker ypperlig til lammefileten.
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 36 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen