
Den er nemlig både krydret og fyldig og med eksotiske toner.
La deg friste av denne deilige iskalde drinken med et vilt tilsnitt som får tankene til å fly til Afrikas sletter.
Denne helgen er det et smaksrikt og mettende måltid som er står på menyen, og hvorfor ikke la kyllingstykkene godgjøre seg litt lengre i marinaden.
I det vidåpne, varme afrikanske landskapet vokser et myteomspunnet tre som er elsket av elefanter. Treets frukter er grunnlaget for en kremlikør som nytes verden over - Amarula.
Cafe au lait-en kommer aldri til å smake det samme etter å ha prøvd denne kombinasjonen.
Både kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.
Dessuten er den overraskende lett og rask å lage. Topp fredagsmat med andre ord.
Søndag er en perfekt dag for gryteretter som passer seg selv. Men denne versjonen tar ikke mer tid enn den må.
Internasjonalt gjennombrudd for Francesco Azzarone fra De Fem Stuer.
Antonio Naranjo Nevares er fra Cuba, men jobber nå på Himkok i Oslo og vant likegodt norgesfinalen i Havana Club Cocktail Grand Prix. Samt i WorldClass Norway.
Den må ikke forveksles med iskaffe: Cold brew er en egen kaffestil og har lenge vært en hit i USA hvor den fås på både cafeer og supermarkeder. I Skandinavia er den ennå ikke veldig utbredt, men om vi leser i kaffegruten, tyder mye på at kaldbrygget kaffe kan bli det neste store også her.
Den første Fairtrade-sertifiserte colaen har kommet til Norge.
Terje Ness og Rune Pal går sammen i Nobels Fredssenter.
På den tidligere brannstasjonen, nå fasjonable Chiltern Restaurant sørger mesterkokken Nuno Mendes for at restaurantopplevelsen blir så langt mye mer enn et kjendistreff.
Sébastien Seynaeve og Bruno Gerard har vært lidenskapelig opptatt av sjokolade siden de var 15 år gamle, og garanterer at det skinner igjennom i smaken. For her jukses det aldri.
Temperaturen stiger og du føler deg het og vill med denne ledsageren i høstmørket.
Finalen i konkurransen Singapore Young Chef Games på Temasek Culinary Academy nylig ble svært spennende og vellykket. Norsk laks var en ingrediens i konkurransen.
I det andalusiske fjellandskapet lages verdens beste olivenolje. De 14 produsentene har fått flere enn 600 priser og utmerkelser.
Lammeskanker med marokkansk krydring og ekstra lang tilberedning som i denne oppskriften krever viner som har lagt litt tid bak seg.
Hvor mange pølsetyper som faktisk eksisterer, er det umulig å si noe om. I pølsenes verden finnes det nemlig ingen fasit, rent bortsett fra at pølser smaker godt.
Det koker i det latinamerikanske kjøkkenet. Men du trenger ikke å reise over Atlanterhavet for å sjekke ut den nye stjernen på gastronomihimmelen. Det holder med en tur til Barcelona.
Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.
Cafayate er ikke bare sentrum for druen torrontés, Argentinas hvite nasjonaldrue. Her finner vi også eldste vingård og flere produsenter som praktiserer økologisk og biodynamisk dyrking.
De populære kokkene i Hairy Bikers, blir nå bakere. De legger ut på veien for å utforske vår tidløse kjærlighet til brød, kaker, bakverk og paier, på sin egen uforlignelige, "lovløse" måte.
Michel Bras skiller seg sterkt ut blant Frankrikes trestjerners kokker. Han er beskjeden og diskret, ydmyk som Gandhi og mild som en blomst. Så er han heller ikke redd for å få jord under neglene.
Nedgangstider kan føre til de mest kreative påfunn. I London er det den siste tiden blitt en voksende trend å gjøre stua om til restaurant, både blant lærde og lekfolk.
Vi fant ingen treff i Pollisten