
Gin fizz er en ekstra frisk slektning av gin tonic. Og så klassisk som den kan bli. Her har den fått litt sommerlig hjelp av hylleblomst for at den skal bli ekstra innsmigrende.
Marengs, hylleblomst og bringebær er suksessformelen for denne kaken som forfører alle.
Kombinasjonen av Linie-akevitt, lime og hylleblomst er forfriskende og innsmigrende. Den perfekte starten på lutefisk- eller rakefisklaget. Eller dagen etter.
I hvert fall smaker den himmelsk av hylleblomst som samtidig er godt mot vinterslapphet.
Det som gjør denne drinken så sommerlig elegant og leskende lett er hylleblomstlikøren. Dette kan bli din nye sommerfavoritt.
Denne ginbaserte cocktailen med sine blomstertoner og kompleksitet fra vellagret sherry, er en perfekt overgang mellom sommer og høst.
Og er det noe vi trenger nå er sommerlige temperaturer og kalde drinker med mye smak. Som denne.
Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.
Barsjef på First Hotel Grims Grenka, Mathias Alsén, skal representere Norge i Bacardi Legacy Cocktail Competition.
Torsten Schmidt prøver med sin nye restaurant Barr å lage en ny versjon av det tradisjonelle kjøkkenet i området forbundet med Nordsjøen. Det er gammeldags mat, men ikke akkurat slik du kjenner den. Og alt dette skjer i lokalene hvor Noma holdt til fram til for et år siden.
På Topphem i Oslo går man grundig til verks for å finne den optimale matchen mellom cocktails og mat. Mange av ingrediensene er et resultat av selvplukk og nå vil de dele kunnskapen også med andre.
Denne new zealandske sauvignon blanc-vinen kommer garantert til å fall i smak. Og ikke minst er både veldig budsjettvennlig og økologisk.
Ålesund har med restauranthuset Bro fått et etterlengtet spisested med vekt på moderne norsk kystmat.
Selv om Jørgen Dons er landets blideste bartender, og snippen er løs på Raus, er han og hans team dødsseriøse når det kommer til drinkmenyen.
Sommerøl skal være leskende og lettdrikkelig, men det er ikke ensbetydende med noe tynt skvip. Det viser denne testen av i alt 48 sommerøl.
Tre unge karer fra Bornholm har tatt med seg sitt rustikke hjemlige kjøkken til København og overbeviser selv de mest kresne.
Med dette danske økologiske ølet er det godt å være norsk også i Norge.
Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.
Alt New Yorks mestermiksolog Phil Ward rører ved blir til gull, og den nye tequilabaren Mayahuel er intet unntak. Her hylles de gylne dråpene som seg hør og bør, til ære for aztekergudinnen som har gitt navn til baren og uten en frozen margarita eller sombrero i sikte.
Blant 34 sommerøl er det en håndfull som skiller seg positivt ut. Her får du vite hvilke.
Du kan spise et eple - eller du kan drikke det. Balholms eplemost er naturproduktet som får både gastronomer og distriktspolitikere til å fryde seg.