Dagens rett

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Det lette svinekjøttet kan du med fordel også benytte i salater, noe dagens middagsforslag gir deg et godt tips til. Svinekjøtt og salat passer nemlig svært godt sammen. En rikere hvitvin er hva som må til, og du får to forslag til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

300 g strimlet svinekjøtt
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
½ hode issalat
ca. 2 dl ruccolasalat
1 rød løk i tynne skiver
1 avokado i tynne båter
1 ts sitronsaft
½ dl pinjekjerner

velg en av disse dressingene

Fremgangsmåte

Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.

Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.

Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.

Velg dressingen du liker best til.

Her har du et godt utvalg

Tips: Om du foretrekker det, kan du godt bruke ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen