Ukens drink

Christmas Mule drinkoppskrift

Denne drinken er kald, men både ser varm ut og varmer godt
Foto: (På kokepunktet)

Denne drinken er kald, men både ser varm ut og varmer godt

Juleversjonen av Moscow Mule er så julete den kan bli.
23 Desember 2021 - 11:11

En Moscow Mule har vodka og ingefærøl som hovedingredienser. For å få til det julete preget har bartenderne Chris Grøtvedt og Barney Blichfeldt som står bak cocktailbloggen På kokepunktet, lagt til en smak av gløgg. Og for at opplevelsen skal bli ekstra luksuriøs har de brukt en såkalt super premium vodka, Absolut Elyx. 

Det som skiller den fra andre vodkaer er måten den er laget på, av vinterhvete fra en enkelt gård og gjennom håndverkspreget kopperdestillasjon, som vanligvis ikke brukes for vodka.

Det er heller ikke vanlig at råspriten destilleres på stedet. De fleste vodkaprodusenter rektifiserer industrielt framstilt nøytral sprit. For Elyx brukes kopper til rektifiseringen og ikke minst en vintage kopperkolonne fra 1921. Den har dessuten gitt inspirasjon til koppen drinken serveres i. Og det at en mule-drink serveres i en kopper-kopp, stammer fra baren Cock’n Bull i Hollywood. Dette var stjernenes favorittbar etter den andre verdenskrig og mange hadde fått navnet sitt inngravert på krusene som hang til pynt over bardisken. Den gang var det Smirnoff som var det hotteste innen vodka.

I tiårene etter har mye skjedd på vodkafronten. Deriblant super premium-utgaver som Absolut Elyx. Den er en vodka med ekstra munnfølelse og mykhet, men den er ikke så lett å få tak i når rett før jul (bare på noen få pol), om du ikke har en flaske i barskapet. Men du kan selvsagt erstatte den med en annen vodka.

Se utvalget av vodka på polet her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Christmas Mule drinkoppskrift

Christmas Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Drinken bygges i en kopper-kopp eller en annen dekorativ kopp. Fyll opp med isbiter, hell over ingrediensene og rør om. Pynt med limeskall eller en limebåt.

Drinken blir ekstra god med en luksusvodka - eller super premium vodka - som Absolut Elyx, men også andre kan fungere.

Se utvalget av vodka på polet her

Det samme gjelder valg av ingefærøl eller ginger beer. Her er Thomas Henry i særklasse. 

Se utvalget av ingefærøl på polet

Gløggsirup får du ved å koke inn Tomtegløgg til sirupkonsistens.

Du kan også lage din egen julekryddersirup

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av På kokepunktet

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa
Dagens rett

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa

Hyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her