En svele gjør ingen sommer

Eller kanskje er det akkurat det den gjør? Ekstra tykke sveler med rømme og sommerbær smaker i hvert fall av sol.

Snikksnakk - snaikk-snakk en linje eller tSveler er tradisjonsbakst fra Vestlandet, men vestlendingene kan bare glemme å holde denne herligheten for seg selv.

Ingenting smaker som hjemmelaget syltetøy

Svelene smaker nydelig med litt rømme og syltetøy, men har du mer lyst på brunost er det ingenting i veien for det - snarere tvert imot.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Tykke sveler

Antall porsjoner

Ca. 8 sveler

Ingredienser

3  egg
3 dl sukker
1 l kulturmelk
4 ss meierimør
1 ts natron
½ ts hjortetakksalt
8 dl hvetemel

Tilbehør etter smak:
Rømme
Brunost

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.

Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen.

Bland alt til en klumpefri røre.

Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider, bruk teflonpanne.

Det er ikke nødvendig med smør i pannen.

Legg svelene på rist, og server dem nystekte. Rømme og syltetøy hever smaken. Brunost passer også godt.

Godt med hjemmelaget syltetøy

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen