Dagens rett

Engelsk roastbeef

I dag spanderer vi på oss en skikkelig godbit. Roastbeef krever litt ekstra innsats dersom du ønsker å oppnå en perfekt rosa karakter på kjøttet. Vi velger en fruktig og deilig vin fra Italia til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Engelsk roastbeef

Antall porsjoner

8

Ingredienser

2 kg flatbiff av storfe, entrecôte eller mørbrad kan også brukes
1½ ts salt
½ ts pepper
20 poteter
8 persillerøtter
 

Fremgangsmåte

Gni kjøttet inn med salt og pepper og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttstykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong.

Rens og del poteter og persillerøtter i båter og legg i langpanna. Legg roastbiffen i midten og sett inn i stekeovnen på 175 grader i ca 1½ time.
 
Steken har en rød snittflate når kjernetemperaturen er 55 grader og rosa ved 60 grader.

Snu av og til på grønnsakene. Husk å la roastbiffen hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp (temperaturen øker med ca fem grader når roastbiffen får hvile).

Server med de ovnsstekte potetene og persillerøttene.
 
Du kan også servere en enkel peppersjysaus og yorkshirepuddinger  ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen