Dagens rett

Jambalaya

Jambalaya er en spennende risrett, her med minst like spennende pølser som ingrediens. Denne middagsoppskriften er fin å ha i bakhånd når du har smått med tid til overs. En ukomplisert men velsmakende vin er perfekt i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Jambalaya

Antall porsjoner

4

Ingredienser

300 g hvitløkpølse
200 g ølpølse
2 dl langkornet middagsris
1 stk. rød paprika
1 stk. løk
1 boks hermetiske tomater
1 ts buljongpulver
4 dl vann
2 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ts tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt chilipepper

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken.

Skjær pølser og paprika i strimler, hakk løk og hvitløk og del tomatene i mindre biter.

Brun pølser, løk og hvitløk ved svak varme til løken er gyllen og myk.

Ha i tomater (kraften fra boksen skal være med), paprika og krydder.

Kok opp og ha i den varme risen.

Smak til med salt og krydder.

Tips:
Brød og smør smaker godt til og grønne og svarte oliven både pynter opp og smaker godt.

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen