Dagens rett

Kalveschnitzel

Skal du lage schnitzler er kalvekjøtt den desidert beste råvaren for dette. Og med noen ytterligere smakssettere lover vi deg et nydelig helgemåltid - med eller uten vin.

Kalveschnitzel

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300-400 g kalvekjøtt av flatbiff
3-4 ts honningsennep (eller annen sennep)
8 laurbærblad
salt og pepper
2 ss olje
 
1 ts honningsennep
1 dl tørr hvitvin (eller kalvekraft)
1 ss smør

Fremgangsmåte

Beregn to tynne (ca 1 cm) biffskiver til hver person.

Bank schnitzlene flate med bredsiden av en kniv eller biffbanker. Smør sennep på begge sidene av kjøttstykkene, og legg et par laurbærblad på hver side. Strø på salt og pepper.

Varm olje i stekepanna, legg schnitzlene i og stek i ca 2-3 minutter på hver side. Ta de så ut av stekepanna, og hold de varme under et lokk.
 
Slå hvitvin i stekepanna, tilsett sennep, og la dette få et oppkok. Rør inn smør i sausen, og hell denne over schnitzlene ved servering.
Serveres med en god tomatsalat ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tomatsalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

2 store tomater
2 skiver rødløk, finhakket
5-6 basilikumblader
2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær tomatene i små biter, bland med løk og revne basilikumblader. Rør i sitronsaft, salt og pepper. La det stå og trekke mens kjøttet stekes.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Gourmetrand

Ingredienser

7 dl vann
2 ss sukker
2 pk gele m /stikkelsbærsmak
1 beger smørbar krydderost (Gourmet)
2 ss sherry
1 beger seterrømme
200 g blå druer
50 g valnøtter
stangselleri

Fremgangsmåte

Ha klar en randform på ca 1 liter. Kok opp vann og sukker, ta av plata og tilsett gele. Rør til alt er oppløst. Halvparten av geleen tilsetter du i formen, og setter den til kjøling og geleen har stivnet. Sett resten av geleen vekk til den begynner å tykne.

Ost, sherry og rømme røres til en jevn krem.

Bland den halvstive geleen i kremen og hell straks over den stive geleen i formen. La formen stå kaldt til den er helt stiv, ca 1 time.

Før servering dyppes formen et øyeblikk i varmt vann før den hvelves på et serveringsfat. Fyll randen med halve druer, valnøtter og skiver av stangselleri.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen