Dagens rett

Kjøttfondue

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kjøttfondue

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g biffkjøtt
400 g mørt kjøtt fra svin
 
Diverse grønnskaer i store biter som for eksempel:
løk
paprika
sopp
squash
 
¾ l nøytral olje til stekingen (jordnøtt eller solsikkeolje)

Fremgangsmåte

Varm oljen i fonduegryten til 180° C på platen. Gryten bør ikke være mer enn ¾ full.
 
Prøv med en brødterning. Temperaturen er riktig når brødet blir brunt i løpet av 1 minutt.
 
Flytt gryten forsiktig over på varmestativet. Reguler brenneren slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
 
Kjøtt som er skåret i terninger stikkes på fonduegaflene og settes i den varme oljen. Hvor lenge det skal stå bestemmer den enkelte, slik at kjøttet blir perfekt etter egen smak.
 
Servér med en god salat og gode dipper ved siden av, samt nybakt brød.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Linsesalat med fetaost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

225 g røde, gule eller grønne linser
1 laurbærblad
1 ss rødvinseddik
2 fedd hvitløk
1 ts sukker
12 dl vann
2 ss salt
1 finhakket rødløk
50 g soltørkede tomater i olje, silt av og hakket
2 ss balsamicoeddik
3 ss extra virgin olivenolje
100 g smuldret fetaost
3 ss finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

Ha linsene i en kjele sammen med eddik, 1 båt hvitløk, sukker, laurbærblad, salt og pepper.

Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen.

La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet. Hell linsene i en stor salatskål og la de bli kalde.

Hakk den andre hvitløksbåten, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene. Smak til med salt og pepper og sett salaten i kjøleskapet 2 timer før servering.

Isteden for linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost.

Lag denne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.

Gode retter med linser og bønner

Herlige salater

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen