Dagens rett

Kyllingfrikassé

En kyllingrett, servert sammen med en flott hvitvin, er stikkord for denne ukens søndagsmiddag. Varme og fyldige retter som dette er klassisk helgemat.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingfrikassé

Antall porsjoner

3

Ingredienser

1 stk. kylling (ca. 1000 g)
1 ts salt
5 stk. hel pepper
1 stk. laurbærblad
3 stk. gulrot
2 stk. persillerot
1 stk. purre
ca. 2 dl stilkselleri
1 stk. blomkål

Frikassésaus:
2 ss smør
2 ½ ss siktet hvetemel
5 dl kyllingkraft
½ dl kremfløte eller matfløte
1 ts sukker
saften av ½ stk. sitron
2 ss hakket persille (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Del kyllingen. Legg stykkene i en kjele. Hell på kokende vann til det såvidt dekker. Ha i krydder og det grønne av purre og selleri. La kjøttet trekke ca. 30 minutter eller til det er mørt.

Ta kjøttet opp. Fjern gjerne skinn og de minste beina.

Kok grønnsakene i kraften. Rør melet ut i litt kaldt vann og hell det i kraften under omrøring. La det koke ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og en skvett kremfløte. Litt presset sitron smaker også godt.

Ha kjøttet tilbake i sausen og la det blir varmt. Dryss over klippet persille. Server med poteter.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen