Dagens rett

Kyllingsalat med avokado og bacon

Om dagens rett sier vi ikke mer enn at det dreier seg om en salat der deilig kylling inngår. Vi konsentrerer oss heller om hvitvinen som riktig nok er klassifisert som en ordinær bourgogne men som kommer fra en vinmark vegg i vegg med Chablis og med samme jordsmonn. Et røverkjøp.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingsalat med avokado og bacon

Antall porsjoner

3-4

Ingredienser

ca. 4 dl grillet kylling
2 modne avokadoer
100-200 g sjampinjong
200 g frisk grønn asparges, evt. hermetisk
3 baconskiver
10-12 cherrytomater
frissésalat eller annen grønn salat

Dressing:
2-3 hvitløkbåter
2 ss vinedikk
1 dl olivenolje
litt fersk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med dressingen. Finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vinedikk, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper.

Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time. Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.

Fjern eventuelt skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i pene biter. La gjerne kyllingklubbene være hele til pynt. Anrett salaten på et fat eller i en bolle. Hell over dressingen, strø på bacon og resten av den hakkede basilikumen.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen