Dagens rett

Laks i red curry og kokosmelk

Fisk i går og fisk i dag. Som du sikkert vet har du jo ikke direkte vondt av gode fiskemåltider. Vi lover deg imidlertid at dette blir den eneste fiskeretten denne helgen. I dag velger vi oss en italiensk hvitvin som heldigvis er mer enn svært godt priset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laks i red curry og kokosmelk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g laksefilet
2 ss soyaolje
1 finhakket sjalottløk
3 ts Thai red curry paste (bruk 1 ts hvis du ikke ønsker den så sterk)
4 dl kokosmelk
1 ½ ts soyasaus
1 rød chili, i strimler (fjern steinene!)
½ ts fish sauce (kan sløyfes)
2½ dl fiskekraft-/buljong
1 ts sukker
2 vårløk, i tynne skiver
4 limeblad, i fine strimler (ta bort stilken!)
2 ss frisk koriander

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i store terninger. Varm soyaoljen i en panne og brun lakseterningene på begge sider. Legg lakseterningene på et fat.

Surr sjalottløk i pannen i ca. 2 minutter. Tilsett Thai red curry og kokosmelk. Rør ofte. Ha i soyasaus, rød chili, fish sauce, fiskekraft-/buljong og sukker. Tilsett lakseterningene, vårløk, limeblad og la det hele småkoke i 2-3 minutter. Dryss over frisk koriander og server med jasminris.

Tips!
Erstatt kokosmelk med matfløte og red curry med karripulver, limeblad med revet skall fra en lime/sitron.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen