Dagens rett

Ovnsbakt seifilét med persille og gressløk

Et fiskemåltid avslutter helgens middager denne uken. Sei og tomatsaus er en super kombinasjon, og ekstra godt blir det når du lager sausen fra grunnen av. Heldigvis er sei en rimelig råvare. Benytt derfor anledningen til å bli bedre kjent med denne smakfulle fisken.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g seifilét
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olivenolje
Topping:
100 g ferskt hvitt brød uten skorpe
2 ss gressløk
2 ss persille
½ dl olivenolje
Tomatsaus:
3 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
100 g løk
250 g grovhakkede hermetiske tomater
100 g grønn squash
100 g rød paprika
1 dl svarte oliven uten stein
2 ss persille
salt
pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.

Lag tomatsausen:
Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.

Sendt inn av

Foto: wando studios inc

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen